Maak kennis met de Streekmeesters en hun prachtige producten.
Exclusief bij jouw PLUS supermarkt!

STREEKMEESTER Wijndomein Buytenwaerde

eigenzinnige wijnen, met betuwse passie gemaakt

‘Heerlijck Dwars’ staat er op de labels van de rode en de witte wijnen van Wijndomein Buytenwaerde. De smaken zijn echter heel toegankelijk. De rode wijn is soepel met een vanilletwist, makkelijk drinkbaar en heeft toch veel body. De witte wijn is zacht mousserend en heeft een uitgebalanceerde smaak van zuur en zoet.

Deze wijnen zijn afkomstig van de wijngaard van Buytenwaerde in Vuren. Het zijn Feddo en Cynthia Heintz die er hun ziel en zaligheid in leggen. De rode wijn komt van Merlot, Pinotin en Cabernet Cortis druiven uit de eigen wijngaard. De witte wijn kent als basis verschillende appels, waaronder Elstar. Ook van eigen grond.

Het oogsten en het wijn maken gebeurt ter plekke. De rode wijn rijpt tegenwoordig in houten vaten, vandaar die mooie donkere kleur. De witte wijn wordt twee keer vergist, ongefilterd en op natuurlijke wijze geklaard. Vandaar een lichte zweem erin, om de oorspronkelijke smaak te behouden. Voor beide wijnen geldt; op natuurlijke wijze gemaakt. Dus geen bestrijdingsmiddelen of toevoegingen. Zo pakken ze alle trossen druiven met de hand in om suzuki-vliegen en wespen geen kans te bieden. Veel werk, maar zo proef je moeder natuur en niets anders.

PLUS Elbert van den Doel heeft er een opvallende presentatie van gemaakt met een mini-wijnvat.

Wijndomein Buytenwaerde, Streekmeesters

De wijnen van Streekmeester Wijndomein Buytenwaerde zijn verkrijgbaar bij:

PLUS Elbert van den Doel, Gorinchem

www.wijndomeinbuytenwaerde.nl