Maak kennis met de Streekmeesters en hun prachtige producten.
Exclusief bij jouw PLUS supermarkt!

STREEKMEESTER 't Polderwinkeltje

zachte en romige lekkernij  uit de betuwe

‘Een Betuwse lekkernij uit Hellouw’ staat er op de fles met de gele dikvloeibare likeur. Het verschil met de officiële advocaat zit ‘m in het alcoholpercentage. De Betuwse lekkernij bevat 6,2%, de officiële 14%. Ook de smaak verschilt iets, de naturel versie van de Betuwse lekkernij is heerlijk zacht en romig. De amaretto versie met amandellikeur ook, maar dan wat zoeter. Een lekkernij om je vingers bij af te likken.

Streekmeester Ellie de Kock van ‘t Polderwinkeltje maakt al meer dan 30 jaar advocaat. Aanvankelijk voor familiegebruik en voor het dorpshuis. Langzamerhand kregen steeds meer mensen er trek in. Daarom besloot Ellie het wat grootser aan te pakken. Ze vult een
mengkan met handgebroken eieren, suiker en brandewijn en zeeft het geheel vervolgens twee keer. Dat mengsel verhit Ellie daarna heel langzaam au bain-marie en giet het in de vulmachine. Geen verdikkingsmiddelen of kleurstof, wel ambachtelijk bereid vanuit een basis van scharreleieren. Het schoonmaken van de apparatuur is nog de grootste klus, de waardering maakt alles weer goed.

In ’t Polderwinkeltje meer ambachtelijke producten van Ellie, zoals Meikamp met Boerenjongens, Hellouwse Boerenjongens en Boerenmeisjes en allerlei andere Betuwse streekproducten. Ondertussen zorgt PLUS dat haar Betuwse lekkernijen vlak bij de eieren staan. Geniet ervan!

Streekmeester, Streekmeesters, PLUS supermarkt, supermarkt PLUS, Kaat CC, Karin van Zanten, Anke Bot Fotografie, Anke Bot, kwaliteit van dichtbij

De lekkernijen van Streekmeester 't Polderwinkeltje  zijn verkrijgbaar bij:

PLUS Elbert van den Doel, Gorinchem

www.polderwinkeltje.nl