Maak kennis met de Streekmeesters en hun prachtige producten.
Exclusief bij jouw PLUS supermarkt!

STREEKMEESTER Smaak van Bilderhof

bekroonde wijnen, smaakvol van Dordtse bodem

Het is voor sommigen nog een grote verrassing om te horen dat er op het prachtige Eiland van Dordrecht een wijngaard is. Op een idyllische plek aan de Zuidendijk staan de wijnranken van Smaak van Bilderhof.

Eigenaren Wilco en Claudia Venhuizen zijn ooit spelenderwijs begonnen, maar het wijnbouwvirus had Wilco al snel te pakken. Hij verdiepte zich er in en begon in 2002 met een kleine selectie druivensoorten. Wilco koos onder meer voor de Rondo en de Regent, want beide druivensoorten zijn geschikt voor de noordelijke wijnbouw. Inmiddels is de wijngaard flink uitgebreid en is er keus uit diverse soorten witte wijn, rode wijn, rosé en sinds 2020 ook een frisse droge schuimwijn.

Het maken van wijn is monnikenwerk, stelt Wilco. “Alle onderdelen moeten we heel secuur uitvoeren. Van een heel goede druif kunnen we een heel slechte wijn maken als we niet zorgvuldig genoeg te werk gaan. Daarnaast: er is maar één oogst per jaar, dus de enige kans om een mooie wijn af te leveren.”

 “Onze wijnen zijn niet alleen een lokale trots, ook internationale en nationale kenners waarderen de bijzondere smaak van onze wijnen”, vertelt Wilco. Zijn wijnen zijn meerdere jaren bekroond met eervolle vermeldingen en medailles tijdens internationale keuringen. Zelfs de nieuwe schuimwijn Dordtsche Bubbels ontving al een zilveren medailles.

Wijgaard bilderhof, Streekmeesters

De heerlijkheden van Streekmeester Smaak van Bilderhof zijn verkrijgbaar bij: