Maak kennis met de Streekmeesters en hun prachtige producten.
Exclusief bij jouw PLUS supermarkt!

STREEKMEESTER Molen Kyck over den Dyck

vers gemalen meel voor de lekkerste baksels

Fier staat de enige overgebleven molen van Dordrecht aan de Noordendijk. De draaiende wieken, het geknars van de molenstenen en het kraken van het hout. Het ademt allemaal de ambachtelijke sfeer uit waar nog pure producten vandaan komen.

In de stenen stellingmolen Kyck over den Dyck maken vrijwillige molenaars elke zaterdag meel en bloem van spelt en tarwe. Om de twee producten puur en zuiver te houden, malen ze het spelt en de tarwe op twee aparte molenstenen tot volkoren- en speltmeel. Van deze producten, en het bloem, zijn allerlei heerlijkheden te maken, zoals brood, cake, pannenkoeken, taarten en koekjes. En voor sommige baksels, zoals cake en appeltaart, zijn er mixen. 

Bij Plus ’t Lam zijn allerlei soorten producten, gemaakt in Molen Kyck over den Dyck, verkrijgbaar, onder meer volkoren tarwemeel, Kyck vezelryck, zes granen meel, pannenkoeken volkorentarwe, een molenmix en witte bloem.

Dordrecht had vroeger circa 120 molens, maar daar is alleen Molen Kyck over den Dyck van over. Op de educatiezolder is een maquette te zien van Dordrecht vol molens. Nog leuker is om (individueel of in groepsverband) naar het verhaal te luisteren over die rijke geschiedenis en het vakmanschap. Dat vakmanschap draagt molenaar-instructeur Peter Raggers graag over op diverse leerling-molenaars. De grote erkenning van dit vakmanschap is dat de molen behoort tot het Ambachtelijk Korenmolenaars Gilde. 

Het meel van Streekmeester Molen Kyck over den Dyck is verkrijgbaar bij:

PLUS 't Lam Dubbeldam, Dordrecht
PLUS 't Lam Bieshof, Dordrecht

www.molen-dordrecht.nl