Maak kennis met de Streekmeesters en hun prachtige producten.
Exclusief bij jouw PLUS supermarkt!

STREEKMEESTER Lingevlees

topkwaliteit mals en duurzaam vlees van eigen boerderij

Huibert Verploeg richt zich voor honderd procent op de rechtstreekse verkoop van vlees via de korte keten. Vlees afkomstig van de boerderij van zijn ouders in Rumpt. De koeien zijn van het ras Blonde d’Aquitaine en staan bekend om hun super malse vleeskwaliteit.

Lingevlees verkoopt het vlees van deze prachtige koeien dus zelf. Die koeien hebben namelijk een fijn leven gehad en dat vertaalt zich in mals en (h)eerlijk vlees. De koeien blijven tot hun zevende maand bij hun moeder, voordat zij in de weilanden mogen grazen bij de boerderij tot aan de oevers van de rivieren. In de winter verblijven ze in een potstal vol met stro waar ze heerlijk kunnen liggen en uitrusten.

Ze krijgen verschillende soorten gras, zo veel mogelijk van eigen land. Verder krijgen ze voldoende aanvullend voer vol vitaminen en mineralen. Huibert wil zoveel mogelijk voer in de regio verbouwen zodat de lijnen kort blijven en er controle is op het hele proces. Als eerste van vier kernwaarden noemt hij diervriendelijkheid. Gevolgd door een transparant productieproces, het leveren van kwaliteit (minstens zo goed als de betere horecakwaliteit) en duurzaamheid.

De zonnepanelen op de stal geven het al aan. Als het aan Huibert ligt wordt er alles aan gedaan om een zo duurzaam mogelijk stukje rundvlees te produceren. Geniet van hun verse producten zoals biefstukken, gehaktstaven, hamburgers, riblappen, worsten en rookworsten.

Streekmeesters, Lingevlees

Het malse vlees van Streekmeester Lingevlees is verkrijgbaar bij:

PLUS Elbert van den Doel, Gorinchem

www.lingevlees.nl