Maak kennis met de Streekmeesters en hun prachtige producten.
Exclusief bij jouw PLUS supermarkt!

STREEKMEESTER Landbouwbedrijf Coorndijck

proef de passie in de verse boerderijfriet

De broers Adriaan en Pieter Veerman zijn van jongs af aan te vinden in Goudswaard, het dorp waarin hun voorouders in 1930 Boerderij Veerman hebben opgericht. Het zijn doorgewinterde akkerbouwers die naast hun reguliere werk wel zin hadden in een experiment; het verbouwen van perfecte frietaardappelen! In 2014 begonnen ze hiermee. Gedreven door hun liefde voor puur natuur, aardappels en aardappelproducten gingen ze aan de gang met Verse Boerderij Friet.

Wat begon als een experiment, mondde uit in een passie voor dé perfecte frietjes. Zo kiezen ze eerst precies uit wat de beste grond is voor welke aardappel. Na het poten wordt tijdens de groei van het plantje het proces qua vocht en zetmeelgehalte zorgvuldig in de gaten gehouden en zo nodig bijgestuurd. Het zijn lange aardappelen, dus je krijgt lange frieten. Na het rooien worden ze onmiddellijk gewassen, gesneden, vacuüm verpakt en gekoeld.

Het hele proces duurt een jaar, maar al die tijd en passie is de moeite waard, want Verse Boerderij Friet is wel zo ongelofelijk lekker. Let dus in de koeling van de AGF-afdeling bij PLUS op Verse Boerderij Friet; succes verzekerd!

Streekmeesters, Landbouwbedrijf Coorndijck

De verse frieten van Streekmeester Landbouwbedrijf Coorndijck zijn verkrijgbaar bij:

PLUS 't Lam Dubbeldam, Dordrecht
PLUS 't Lam Bieshof, Dordrecht

www.verseboerderijfriet.nl