Maak kennis met de Streekmeesters en hun prachtige producten.
Exclusief bij jouw PLUS supermarkt!

STREEKMEESTER Kaasboerderij van Schaik

Romig met smaak van het seizoen

Een heerlijke romige kaas van een familiebedrijf uit de omgeving. Zo’n kaas smaakt toch net iets lekkerder. Je kunt de koeien, die de melk geven, van dichtbij bekijken en ook zien hoe de familie Van Schaik van die melk allerlei kazen produceert op hun kaasboerderij.

Een groot deel van het jaar grazen de vele koeien over de weilanden rondom de boerderij aan de Langeweg in Stellendam. Dagelijks is Ton van Schaik druk in de weer met hen en melkt de koeien met de melkmachine. “Dat doen we om de schoonste melk te krijgen en dat proef je aan de kaas. Wij gaan echt voor topkwaliteit en perfecte, gezonde producten”, vertelt hij enthousiast. “Onze Boerenkaas zit vol vitamines en mineralen. De smaak ervan verandert met het seizoen, want wat de koeien eten heeft invloed op de melksmaak. Het weidegras is in het voorjaar anders van samenstelling dan in het najaar, dan zit er bijvoorbeeld meer klaverblad in. Daardoor is onze kaas is een echt natuurproduct. We gebruiken ook alleen onbewerkte melk, want dat geeft juist die lekkere nasmaak. De kruiden die wij gebruiken voor de speciale kazen zijn natuurlijk ook gezond én lekker.” 

De kaasboerderij is een familiebedrijf, want naast Ton werken zijn vader Johan, moeder Hennie en Tons vrouw Mathilda er. Met elkaar maken zij een uitgebreid topassortiment aan kazen en ook nog diverse andere zuivelproducten. In hun eigen winkel verkopen zij eveneens vlees van eigen vee, zuivel, eieren, boerderij-ijs en allerlei streekproducten.

De zuivel van Streekmeester Kaasboerderij van Schaik is verkrijgbaar bij:

PLUS Slingerland, Middelharnis
PLUS Buning, Stellendam

facebook: kaasboerderij van schaik