Maak kennis met de Streekmeesters en hun prachtige producten.
Exclusief bij jouw PLUS supermarkt!

STREEKMEESTER Imkerij Mackloet

Je proeft de bloemen

Heerlijke zoete honing, gemaakt door bijenvolken die vooral in de gebieden rond Middelharnis en Sommelsdijk rondvlogen. Dat maakt de honing van Imkerij Mackloet een echt streekproduct.

Bijen staan bekend als een hardwerkend volkje, maar ze maken ook veel vlieguren! Voor één potje honing vliegen de bijen zo’n 40.000 kilometer. Dat is te vergelijken met één keer de rond de wereld vliegen. Daarnaast zorgen de bijen voor bestuiving van diverse gewassen die noodzakelijk zijn voor de voedselproductie.

Juist die combinatie van bestuiving, zorgen voor biodiversiteit en het maken van honing, maakt het voor imker Ernst Jan Mackloet zo boeiend. Met zijn team brengt hij de diverse bijenvolken naar verschillende plaatsen op Goeree-Overflakkee. “Elke plek zorgt voor een heel eigen smaak honing. Smaak, geur, kleur en de mate van vloeibaarheid van de honing variëren naargelang de bloemsoort waaruit de nectar is gewonnen”, legt Ernst Jan uit. “In maart bloeit de wilg, dus plaatsen we daar bijenvolken om bij gunstige weersomstandigheden wilgen-honing te kunnen oogsten. Vervolgens brengen we de volken naar de fruitbomen voor de bestuiving hiervan. In de zomer vliegen de bijen op allerlei bloeiende bloemen en in de nazomer gaan ze naar de groenbemesters die de Flakkeese akkers geel en wit kleuren.”
De bijen die Imkerij Mackloet inzet, zijn van het ras Buckfast. Dit is een zachtaardig en zwermtraag bijenras, dat bij gunstige voorwaarden een grote honingopbrengst kan geven.

De honing van Streekmeester Imkerij Mackloet is verkrijgbaar bij:

PLUS Slingerland, Middelharnis
PLUS Buning, Stellendam

www.imkerijmackloet.nl