Maak kennis met de Streekmeesters en hun prachtige producten.
Exclusief bij jouw PLUS supermarkt!

STREEKMEESTER Imkerij Booij

Zuivere honing, gemaakt door bijen uit de buurt

Proef de pure honing die de bijen maakten in Boswachterij De Elzen. Door de wilde bloemen en de Springbalseming heeft deze honing uit de Dordtse Biesbosch een zachte smaak.

Of ontdek de honing uit Alblasserdam, waar de bijen zorgen voor de bestuiving in het naastgelegen volkstuinencomplex en genieten van bloemen in de tuinen van het dorp. Door die diversiteit aan bloemenpracht heeft elke emmer honing uit Alblasserdam een eigen smaak. 

Imker Hilko Booij houdt al 20 jaar bijen op een kleinschalige manier en zuivert op natuurlijke wijze de honing. Eerst slingert Hilko de honing uit de raten, om daarna de fijne wasdeeltjes eruit te zeven. De twee soorten onbewerkte honing, Dordtse Honing en Bloemen Honing, zijn verkrijgbaar bij PLUS ‘t Lam. Naast de potjes staan daarbij ook bakjes met Nederlandse Raathoning. 

Honing is niet alleen lekker voor op brood, in de thee of als ingrediënt in een baksel, het kan ook helpen bij een pollenallergie. Juist door deze eerlijke delicatesse uit de omgeving te eten, vermindert de reactie op deze pollen.
Honing is lang te bewaren, maar kan dan kristalliseren. Daarvoor heeft imker Hilco een goede tip: verwarm de honing in de pot au bain-marie (maximaal 40 graden) en het is weer vloeibaar!

De honing van Streekmeester Imkerij Booij is verkrijgbaar bij:

PLUS 't Lam Bieshof, Dordrecht 
PLUS 't Lam Dubbeldam, Dordrecht