Maak kennis met de Streekmeesters en hun prachtige producten.
Exclusief bij jouw PLUS supermarkt!

STREEKMEESTER Fruitbedrijf Roks

VERS GEPLUKT FRUIT VAN HOLLANDSE BODEM

Verser kan bijna niet: appels en peren rechtstreeks vanuit de fruitboomgaard meenemen. Bij PLUS ’t Lam kan dat, daar zorgt Fruitbedrijf Roks voor. Het hele jaar door zijn diverse appelsoorten verkrijgbaar. Meer seizoensgebonden levert het fruitbedrijf ook peren, kersen en pruimen. 

Al generaties lang heeft de familie Roks een eigen boomgaard in het Brabantse Fijnaart. Hier staan bomen van wel 10 verschillende appelrassen en 3 perenrassen. Juist door die diversiteit aan rassen en smaken onderscheidt dit fruitbedrijf zich. Naast de bekende Elstar en Jonagold telen ze ook de Cox’s Orange Pippin, een aromatische, zoete handappel die bijna niet meer verkrijgbaar is. Liefhebbers hiervan komen dan ook van heinde en verre naar de Roks Streekwinkel. Gelukkig is deze appel ook bij PLUS ’t Lam verkrijgbaar van half september tot eind januari.

Eigenaar Joël Roks groeide op tussen de fruitbomen en onderhoudt zijn fruitboomgaard op een duurzame manier. Daarvoor maakt hij steeds meer gebruik van allerlei nuttige insecten. Verspreid door de boomgaard staan insectenhotels en bijenkasten. Ontdek het zelf tijdens de open dagen of de Plukdagen. Een gezellig uitje voor jong en oud!

Het Fruit van Streekmeester Fruitbedrijf Roks is verkrijgbaar bij:

PLUS 't Lam Dubbeldam, Dordrecht
PLUS 't Lam Bieshof, Dordrecht
PLUS Slingerland, Middelharnis
PLUS Buning, Stellendam

www.roksstreekwinkel.nl