Maak kennis met de Streekmeesters en hun prachtige producten.
Exclusief bij jouw PLUS supermarkt!

STREEKMEESTER Eibaar

Gelegd door kippen met een goed leven

Een vers eitje van een kip die een prettig leven leidt, smaakt toch net wat lekkerder. Dat de kip een goed leven heeft, daarvoor zorgen pluimveehouders Sjef en Hanneke de Baar. Hun bedrijf van Eibaar in Den Bommel levert verse vrije-uitloopeieren en romige Eibaar Advocaat.

De familie De Baar had al twee generaties een eigen akkerbouwbedrijf en kippen, maar dan vleeskuikens. Daar brachten Sjef en Hanneke de Baar, de derde generatie, verandering in. Zij bouwden het familiebedrijf om en richten zich volledig op legkippen met vrije uitloop. De kippen kunnen overdag buiten rondscharrelen over de ruime uitloopweide met wilgen. “Want de kip is een bosvogel en is graag in de buurt van veilige beschutting, daarom hebben we die wilgen staan”, legt Hanneke de Baar uit. In de stallen zijn legnesten, drinknippels, voerlijnen en zitstokken zodat de kippen ‘s avonds ‘natuurlijk’ op stok kunnen. Hanneke en Sjef zijn zo begaan met de kippen, ze zijn zelfs bewust met de voeding bezig: het voer is exact afgestemd op de behoefte van de kippen. “Daardoor lukt het ons om de kippen gezond te houden. We hebben al ruim tien jaar geen antibiotica meer gebruikt”, vertelt Hanneke.

Tevreden
Aan de geluiden en het gedrag van de kippen kunnen Sjef en Hanneke horen en zien dat de dieren het naar hun zin hebben. Sjef de Baar: “Een tevreden kip eet en drinkt voldoende, scharrelt er lustig op los, neemt een stofbad en gaat liggen zonnen. Daarnaast horen wij het als ze tevreden kakelen, chagrijnig zijn of klagerig. Zodra de kippen niet vrolijk kakelen, zoeken we de oorzaak zodat we er iets aan kunnen doen.”

De verse eieren van Streekmeester Eibaar zijn verkrijgbaar bij:

PLUS Slingerland, Middelharnis
PLUS Buning, Stellendam

www.eibaar.nl