Maak kennis met de Streekmeesters en hun prachtige producten.
Exclusief bij jouw PLUS supermarkt!

STREEKMEESTER Brouwerij Solaes

Bieren met een typisch Flakkees karakter

Bedacht, gebrouwen en gebotteld op Goeree-Overflakkee: de lokale bieren van Brouwerij Solaes. Het verhaal van deze brouwerij begint heel ergens anders, namelijk in Amsterdam. Tijdens een rondvaart door de grachten langs Amsterdamse brouwerijen, ontsproot de inspiratie en het enthousiasme.

Jan-Willem Kramer zag het helemaal voor zich toen hij in Amsterdam een brouwerij binnenging waar voornamelijk mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt werkten. “Dat wil ik ook, dacht ik meteen. Zo komen twee van mijn passies samen, bier en maatschappelijk betrokken zijn”, vertelt Jan-Willem Kramer.
Om dat voor elkaar te krijgen, leerde hij bier brouwen en hoe dit te professionaliseren. Samen met Joost van Welsenis runt hij nu de brouwerij in Sommelsdijk. Daar krijgen zij bij het brouwen hulp van diverse mensen, al dan niet met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt, die op deze wijze bijdragen aan een streekproduct waarop ze trots zijn. 
 
Flakkees karakter
Met elkaar brouwen ze diverse bieren, zoals blond bier, IPA, Stout en andere seizoensgebonden bieren. Allemaal met een geheel eigen lokaal tintje. Of zoals ze het zelf zeggen: “Bieren met een typisch Flakkees karakter. Bars, maar met een groot hart.” 
Het zijn ook nog eens prijswinnaars, want Solaes is verkozen tot favoriete brouwerij van Zuid-Holland en later ook nog eens van Nederland tijdens de landelijke Beerwulf brouwerij verkiezing. Met de brouwerij zet brouwer Jan-Willem ook een historisch feit neer, want voor het eerst sinds de Middeleeuwen wordt er op het eiland Goeree-Overflakkee weer bier gebrouwen.

De bieren van Streekmeester Brouwerij Solaes zijn verkrijgbaar bij:

PLUS Slingerland, Middelharnis
PLUS Buning, Stellendam

www.solaes.nl