Maak kennis met de Streekmeesters en hun prachtige producten.
Exclusief bij jouw PLUS supermarkt!

STREEKMEESTER Brandstof Koffie

Eerlijk en duurzaam genieten

Koffie. Voor velen begint daarmee de dag, of ze komen de dag ermee door of ze eindigen een heerlijk diner ermee. Voor een goede kop koffie heb je de juiste bonen nodig en daarvoor zorgen de broers Jan en Joost Meijerink, eigenaren van Brandstof Koffie. 

“Wij zijn opgegroeid op Goeree-Overflakkee en hebben een passie voor koffie. We wilden die twee samenbrengen door vers gebrande koffie te maken voor onze eilandbewoners. En natuurlijk ook voor anderen”, vertelt Jan Meijerink. 
“Het moest wel een ambachtelijke koffiebranderij zijn met aandacht voor eerlijke handel, duurzaam ondernemen en hoge kwaliteit koffie”, vult zijn broer Joost aan. “We zijn begonnen op een kleine elektrische koffiebrander, want we willen geen gas gebruiken. Inmiddels werken we met een 6 kilo Giesen brander, die ook op stroom werkt. Uiteindelijk willen we zelf stroom opwekken met eigen zonnepanelen.”

Eerlijk 
In hun branderij branden ze diverse bonen die zij van over de hele wereld halen. Jan: “Voorwaarde is wel dat we dit verantwoord inkopen. We weten welke boer de koffiebonen heeft verbouwd. Wij willen korte lijnen houden met de koffieboer, zodat we zeker weten dat hij een eerlijke prijs krijgt voor zijn harde werken en dat de kwaliteit van de bonen zo hoog mogelijk is.”
De broers branden koffies van diverse landen van herkomst, zoals Costa Rica, Brazilië en Colombia die vervolgens ook weer zo duurzaam mogelijk zijn verpakt.

De koffie van Streekmeester Brandstof koffie is verkrijgbaar bij:

PLUS Slingerland, Middelharnis
PLUS Buning, Stellendam

www.brandstofkoffie.nl