Maak kennis met de Streekmeesters en hun prachtige producten.
Exclusief bij jouw PLUS supermarkt!

STREEKMEESTER Biokaas Kinderdijk

vegetarische kaas, vol en romig van smaak

Met de wereldberoemde molens van Kinderdijk op de achtergrond grazen de koeien voort. Deze ontspannen runderen leveren de melk voor de biologische en vegetarische kazen van Biokaas Kinderdijk. Voor eigenaar André van Houwelingen een uit de hand gelopen hobby, voor anderen een goede reden om even om te rijden en een heerlijke kaas te halen.

Op de biologische boerderij en kaasmakerij maakt André samen met zijn team zo’n dertig soorten kaas, 100% natuurlijk en zonder toegevoegde geur-, kleur- of smaakstoffen. De keus is groot: naast die van koeienmelk, maakt Biokaas Kinderdijk ook geitenkazen en schapenkazen. Die drie zijn dan weer te verdelen in leeftijd van jong tot overjarig en in smaak van naturel tot kruidig, zoals fenegriek, Italiaanse mix, komijn en brandnetel, maar ook truffel en sambal. Voor de grotendeels handmatige bereiding gebruiken ze volvette melk, wat resulteert in smeuïge kazen en een lichtzoete, romige smaak.

André houdt van zijn vak als kaasmaker en deelt zijn passie graag met anderen. Daarom is zijn boerderij en kaasmakerij open voor bezoekers om het productieproces van dichtbij te bekijken. 

Om nog meer mensen van deze eerlijke Hollandse producten te laten genieten, staat Biokaas Kinderdijk geregeld op markten en zijn diverse kazen verkrijgbaar bij PLUS. 

Streekmeesters, Anke Bot Fotografie, Kaat CC, PLUS supermarkt, PLUS t Lam, PLUS Elbert van den Doel

De kazen van Streekmeester Biokaas Kinderdijk zijn verkrijgbaar bij:

PLUS 't Lam Dubbeldam, Dordrecht
PLUS 't Lam Bieshof, Dordrecht

www.biokaaskinderdijk.nl