Maak kennis met de Streekmeesters en hun prachtige producten.
Exclusief bij jouw PLUS supermarkt!

STREEKMEESTER Banketbakkerij van der Breggen

echte Dordtse schapenkoppen met de smaak van vroeger

Banketbakkerij Van der Breggen bestaat al 106 jaar. Velen omschrijven het als een ‘lekkere ouderwetse banketbakkerij’. Dat is geen belediging voor de medewerkers in de winkel aan Reeweg Oost. Ton van der Breggen nam de winkel in 1964 over en is er nog altijd te vinden, ook al is zijn zoon Hamid sinds 2003 eigenaar. Eens banketbakker, altijd banketbakker, Hamid denkt daar precies zo over! De bakkerij kent allerlei specialiteiten zoals heerlijke verse saucijzenbroodjes en frambozenrollen.

Toch staat Van der Breggen vooral bekend als de echte Schapenkoppenbakker. Schapenkop was ooit de scheldnaam voor een Dordtenaar, gebaseerd op een verhaal waarin een in jongenskleren gestoken schaap bij de stadspoort werd aangetroffen om zo de belasting te ontduiken. Schapenkop is nu een geuzennaam en de benaming van dit overheerlijke roomboterkoekje met een afbeelding van een schapenkop.

De schapenkoppen zijn gemaakt volgens een oud recept en nog precies even lekker als vroeger. Dezelfde nostalgie als bij Banketbakkerij Van der Breggen zien we ook in de koekjes-schappen bij PLUS, verkrijgbaar verpakt in plastic of in een fraai blik.

Een website is er niet; kom gewoon naar de winkel of PLUS!

Streekmeesters, Van der Breggen
Streekmeester, Streekmeesters, PLUS supermarkt, supermarkt PLUS, Kaat CC, Karin van Zanten, Anke Bot Fotografie, Anke Bot, kwaliteit van dichtbij

De schapenkoppen van Streekmeester van der Breggen zijn verkrijgbaar bij:

PLUS 't Lam Dubbeldam, Dordrecht
PLUS 't Lam Bieshof, Dordrecht