Maak kennis met de Streekmeesters en hun prachtige producten.
Exclusief bij jouw PLUS supermarkt!

STREEKMEESTER Aardappelboerderij van de Giessen

zo uit de klei met een eigen smaak

De akkers van Aardappelboerderij van de Giessen liggen bijna naast PLUS Elbert van den Doel, dus horen deze heerlijke kleiaardappelen natuurlijk daar op de groente-afdeling. Al meer dan 50 jaar verbouwt het familiebedrijf allerlei gewassen, zoals aardappelen, uien, tarwe en suikerbiet. 

In de schappen van PLUS Elbert van den Doel zijn het hele jaar door de aardappelen verkrijgbaar. De Aardappelboerderij in Vuren verbouwt rassen als Frieslander, Bilstar en Agria. Door de kleigrond krijgen de aardappelen een geheel eigen smaak. 

Om het hele jaar aardappels te leveren en de grond vruchtbaar te houden, wisselen ze de teelt op de akkers af met de andere gewassen. Daarnaast trekken de bloemige randen om de akkers insecten aan die voor een natuurlijke bescherming van de gewassen zorgen.

De verwerking van de producten doen Ria, Arjen en hun zoon Rens op een heel zorgzame manier. Zij sorteren de aardappelen en bewaren ze vervolgens in kisten in een gekoelde opslag.

In de winkel vallen de aardappelen van deze aardappelboerderij op door de papieren draagtassen vol ongewassen aardappelen. Bewuste keuzes, want daardoor zijn de aardappelen langer te bewaren en blijft de kwaliteit behouden.

Streekmeesters, Anke Bot Fotografie, Kaat CC, PLUS supermarkt, PLUS Elbert van den Doel
Streekmeesters, Anke Bot Fotografie, Kaat CC, PLUS supermarkt, PLUS Elbert van den Doel

De aardappelen van Streekmeester Aardappelboerderij van de Giessen zijn verkrijgbaar bij:

PLUS Elbert van den Doel, Gorinchem

Facebook @Aardappelboerderij van de Giessen